Γρήγορη παράδοση
Υψηλή ποιότητα
Σχόλια
0
Ευέλικτη πληρωμή
Βρείτε μας σε

Βιώσιμη στέγαση: πώς είναι τη σήμερον ημέρα;

Βιώσιμη στέγαση σήμερα: πώς είναι;

Σε μια εποχή που το θέμα της οικολογίας αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθημερινά, είναι απαραίτητο να αναζητήσουμε λύσεις φιλικές προς τη φύση. Η αλήθεια είναι ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει εξαιρετική δουλειά από αυτή την άποψη επιλέγοντας ένα πιο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι. Σύμφωνα με ειδικούς, τα φιλικά προς τη φύση δομικά υλικά και οι πιο πρόσφατες τεχνολογίες κατασκευής συμβάλλουν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ωστόσο, ο σχεδιασμός ενός βιώσιμου και φιλικού προς το περιβάλλον σπιτιού δεν είναι μόνο μια τεχνική πρόκληση αλλά και μια στοχαστική εργασία. Ως αποτέλεσμα, σε αυτό το άρθρο, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια λεπτομερή ματιά στο πώς είναι η βιώσιμη κατοικία και πώς να τη δημιουργήσουμε σήμερα.

Τι είναι η βιώσιμη στέγαση;

Σε περιόδους που η προσφορά ακινήτων είναι μεγάλη, η επιλογή μιας φιλικής προς το περιβάλλον επιλογής στέγασης που να ανταποκρίνεται σε όλες τις προσδοκίες σας δεν είναι εύκολη. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές ξύλινων σπιτιών, η φιλικότητα προς το περιβάλλον ενός κτιρίου μπορεί να εκτιμηθεί απλά λαμβάνοντας υπόψη την κατηγορία ενεργειακής απόδοσης στην οποία έχει εκχωρηθεί.

Η βασική απαίτηση που ισχύει για κτίρια της υψηλότερης κατηγορίας ενεργειακής απόδοσης Α++ είναι ένα υψηλότερο ποσοστό ενέργειας που λαμβάνεται από αυτοανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας. Σε γενικές γραμμές, για σπίτια κατηγορίας Α++, τουλάχιστον το ήμισυ της ετήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας του κτιρίου πρέπει να προέρχεται από αυτοανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παραδείγματα τέτοιων πηγών θα μπορούσαν να είναι τα βιοκαύσιμα, ο άνεμος ή η ηλιακή ενέργεια.

Η δεύτερη σημαντική πτυχή που διακρίνει τα σπίτια υψηλής ενεργειακής απόδοσης από τα συνηθισμένα σπίτια είναι η τυπική κατανάλωση θερμικής ενέργειας. Όσον αφορά τα κτίρια κατηγορίας Α++, το κόστος θερμικής ενέργειας πρέπει να είναι τουλάχιστον 10% χαμηλότερο από το κόστος που ισχύει για κτίρια κατηγορίας Α+.

Τέλος, στην περίπτωση των σπιτιών κατηγορίας Α++, δεν δίνεται λιγότερη προσοχή στην απώλεια θερμότητας μέσω χωρισμάτων. Στην περίπτωση κτιρίων κατηγορίας Α+, οι απώλειες θερμότητας μπορεί να είναι έως και 15% υψηλότερες από τις επιτρεπόμενες απώλειες για κτίρια κατηγορίας Α++.

Οι πιο εξοικονομούμενες και βιώσιμες κατοικίες υπόκεινται επίσης σε περιορισμό στη χρήση πρωτογενούς ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι μετά την αξιολόγηση του κτιρίου, καθορίζεται πόση ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θέρμανση του κτιρίου. Καθορίζεται επίσης πόση ηλεκτρική ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εξαερισμό, ηλεκτρισμό, θέρμανση νερού και άλλους σκοπούς.

Έτσι, για να χαρακτηρίζεται η κατοικία από βιωσιμότητα και ενεργειακή απόδοση, είναι απαραίτητο να υιοθετήσουμε περισσότερες από μία αποτελεσματικές λύσεις για θέρμανση, εξαερισμό, ψύξη και φωτισμό στις μέρες μας. Τι πρέπει να προσέχετε όταν φτιάχνετε το δικό σας βιώσιμο σπίτι;

Υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή

Πρώτον, συνιστούμε να αρχίσετε να σκέφτεστε τη βιωσιμότητα αμέσως μόλις ξεκινήσετε την κατασκευή ενός ξύλινου σπιτιού. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή και τη διακόσμηση κατοικιών είναι ένας τομέας όπου μπορούν να ληφθούν πολλές φιλικές προς το περιβάλλον αποφάσεις. Μία από αυτές είναι να επιλέξετε ξύλο για κατασκευή και διακόσμηση, αγορασμένο από παραγωγούς που φροντίζουν για την αναδάσωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μόνο με αυτόν τον τρόπο, το ξύλο που χρησιμοποιείται για την κατασκευή του σπιτιού σας μπορεί πραγματικά να ονομαστεί ανανεώσιμος πόρος.

Για να χαρακτηρίζεται η κατοικία από βιωσιμότητα, συνιστάται η επιλογή φυσικής εξωτερικής και εσωτερικής διακόσμησης για το σπίτι στον κήπο. Δεν είναι σπάνιο ότι οι τοίχοι από φυσικό ξύλο εξακολουθούν να κρύβονται κάτω από συνθετικά υλικά. Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η επιλογή φυσικού ξύλου για διακόσμηση δεν είναι μόνο μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λύση. Το φινίρισμα από φυσικό ξύλο διατηρεί επίσης τις καλύτερες τεχνικές ιδιότητες του ξύλου ως δομικού υλικού.

Οικολογική και υψηλής ποιότητας θέρμανση

Η δεύτερη, όχι λιγότερο σημαντική πτυχή κατά τη δημιουργία ενός βιώσιμου σπιτιού είναι η υψηλής ποιότητας θέρμανση του σπιτιού. Είναι γνωστό ότι μόνο με αυτόν τον τρόπο είναι δυνατό να εξασφαλιστεί χαμηλότερο κόστος θέρμανσης και ταυτόχρονα χαμηλότερη ζήτηση θέρμανσης, η οποία είναι σημαντική για την προστασία της φύσης. Όσον αφορά τη μόνωση ξύλου υψηλής ποιότητας, τα μονωτικά υλικά όπως ο πολυεστέρας ή ο πετροβάμβακας μπορούν να αντικατασταθούν με οικολογικό μαλλί, ένα θερμομονωτικό υλικό από ίνες κυτταρίνης. Είναι μια εξαιρετική λύση για τη θέρμανση ενός ξύλινου σπιτιού, όχι μόνο οικολογικά. Το οικολογικό μαλλί έχει ιδιότητες κοντά στο ξύλο, επομένως αντιδρά στις αλλαγές θερμοκρασίας με τον ίδιο τρόπο όπως το ξύλο τοίχου.