Γρήγορη παράδοση
Υψηλή ποιότητα
Σχόλια
0
Ευέλικτη πληρωμή
Βρείτε μας σε

Τίτλος-Οι τιμές των ξύλινων σπιτιών συνεχίζουν να αυξάνονται

Η αύξηση των τιμών των ξύλινων κατοικιών αποκτά νέο ρυθμό

Η αύξηση των τιμών του ξύλου, που συνεχίζεται εδώ και δύο χρόνια, αποκτά νέο ρυθμό. Η στατιστική δείχνει ότι οι τιμές του κόντρα πλακέ βελανιδιάς και σημύδας έχουν διπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες. Οι τιμές για άλλους τύπους δομικού ξύλου έχουν αυξηθεί περίπου 20 τοις εκατό τον τελευταίο καιρό.


Η σχετικά ήρεμη κατάσταση της κατασκευής ξύλινων και ξύλινων σπιτιών στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επηρεάστηκε έντονα από πολλούς παράγοντες τελευταία. Η αναταραχή συνεχίζεται ήδη για δεύτερη χρονιά. Η πανδημία έχει αλλάξει σημαντικά τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες των ανθρώπων και ο πόλεμος έχει τροφοδοτήσει περαιτέρω τον πληθωρισμό. Ως αποτέλεσμα, η ζήτηση για ξύλο και ξύλινα σπίτια υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά σήμερα. Οι στατιστικές δείχνουν ότι η ποσότητα ξυλείας που προσφέρεται στην αγορά μειώθηκε κατά 56% αυτόν τον Ιούλιο, καθώς και το μερίδιο της ξυλείας που πωλήθηκε (μειώθηκε κατά 54%).
Με τις εισαγωγές ξυλείας να έχουν σταματήσει λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι ευρωπαίοι κατασκευαστές ξυλείας φροντίζουν τα αποθέματα ξυλείας πιο γρήγορα από ποτέ. Ο ιδρυτής της Benchmark - ενός από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επίπλων στο Ηνωμένο Βασίλειο, λέει ότι ο καπλαμάς σημύδας δεν είναι πλέον διαθέσιμος σήμερα. Σημειώνει επίσης ότι η τιμή του ξύλου για ορισμένα μελλοντικά έργα έχει ήδη υπερβεί την προβλεπόμενη τελική τιμή.